Stalen damwand trillen (hoogfrequent)

Damwand trillen (hoogfrequent) – Het intrillen van damwanden behoort tot de meest toegepaste aanbreng methode van de damwanden in de grond- weg en waterbouw. Voor het intrillen van de damwanden gebruikt Civieltech B.V. uitsluitend trilblokken welke hoogfrequent zijn. Hierdoor kunnen wij de damwanden vaak nog trillingsarm aanbrengen in bebouwd of binnenstedelijk gebied.

Statisch drukken

Statisch drukken – Waar het hoogfrequent trillingsarm intrillen van de damwanden vaak nog teveel risico vormt voor omliggende belendingen, bieden wij de mogelijkheid om over te gaan op het statisch drukken van de damwanden.

Deze aanbrengmethode van CivielTech B.V. is uniek in zijn vorm vanwege de zeer uitgebreide en uitermate compacte materieelstukken. Hierdoor kunnen wij zelfs inpandig (kelders & souterrain) en onder een hoogtebeperking damwanden in segmenten aanbrengen.

Buispalen

Buispalen plaatsen – Stalen buispalen kennen we in veel verschillende toepassingen, of het nou gaat om buispalen voor funderingsherstel, remmingswerk, aanlegvoorzieningen of in combiwanden.

Voor het aanbrengen van de buispalen is specialistisch kennis een vereiste, CivielTech B.V. kan de buispalen op de meest onmogelijke locaties trillingsarm aanbrengen.

Combiwanden

Door buispalen en damwanden te combineren kan een zogeheten combiwand worden gemaakt. De buispalen zorgen hierbij voor meer sterkte en stijfheid dan bij het gebruik van enkele of dubbele damwanden.

Combiwanden worden vaak in staal uitgevoerd in haven. Voor de projecten waarbij minder bovenbelasting of grondkering nodig is kunnen we deze ook in kunststof met hout uitvoeren.

Kunststof of vinyl damwand

Kunststof of vinyl damwand – Dit betreft een type damwand waarbij de fabrikant een levensduur garantie afgeeft van 50 tot 80 jaar. We zien het steeds vaker, zelf in combinatie met een houten deksloof en gording.

We kunnen spreken van een duurzaam product welke kan worden toegepast in velen grondsoorten.

Het intrillen van kunststof of vinyl damwanden behoort tot de specialistische werkzaamheden van CivielTech BV. Wij brengen kunststof/vinyl damwanden aan t/m een lengte van 10.00 meter.

Voor het intrillen van de damwanden gebruikt Civieltech B.V. een speciaal ontwikkelde hulptool om de (kwetsbare) damwanden niet te beschadigen.

Fluideren

Om damwanden in zwaardere grondslag of met minder trillingsoverlast aan te kunnen brengen, kunnen we de damwanden fluïderen. Fluïderen is een zeer precies proces waarbij we damwanden aanbrengen terwijl we water toevoegen bij het damwandpunt.

Dit water wordt met een klein debiet (hoeveelheid doorstromend vloeistof per tijdseenheid) onder hoge druk onder de plankpunt gespoten. Hierdoor creëren we een tijdelijke wateroverspanning waardoor we de damwanden relatief eenvoudig aan kunnen brengen.

Door het lage debiet herstelt de grondslag zich weer waardoor de eigenschappen van de ondergrond nauwelijks veranderen.

(klap) Verankering

Een damwand is een grond- en/of waterkerende constructie en kan onder andere bestaan uit kunststof, hout of staal. Het damwand ontwerp zal aantonen of het nodig is om de damwand te verankeren.

Voor de verankering van damwanden is het klapanker of een schotanker vaak een geschikte oplossing. Met onze speciaal ontwikkelde hulptool kunnen wij deze ankers aanbrengen tot de gewenste ankerlengte.

Nature

Oog voor de natuur

8,7

Klant tevredenheid

100%

Afspraak = Afspraak

24/7

Service